1 maart 2022

Schilderszonen maken van Pol Coatings een familiebedrijf

Per 1 maart 2022 is Pol Coatings uit Twello officieel een familiebedrijf. Schilderszoon Frank Pol startte het bedrijf 4 jaar geleden en deze week stapte zijn jongere broer Luke erbij in. Van een vreemde hebben ze het niet; vader Theo runt al 25 jaar Schildersbedrijf Pol. “Ondernemen zit in ons bloed”.

De afgelopen vier jaar groeide Pol Coatings uit van een kleine onderneming in een schuurtje tot een goedlopende coatingfabriek aan de Engelenburgstraat in Twello. Pol Coatings produceert hoogkwalitatieve 2 componenten coatings, uitsluitend op waterbasis.

“Om te kunnen blijven groeien kon ik het niet alleen aan”, aldus Frank Pol. Met de komst van Luke kan Frank zich volledig richten op alle technische zaken en productontwikkeling. Luke pakt de commerciële zaken op. En de timing is goed; binnen enkele maanden zal de fabriek in oppervlakte verdubbelen met de uitbreiding naar een leegstaand pand in dezelfde straat.

De broers hebben grote ambities; “Met deze uitbreiding kunnen we de internationale markt verder verkennen. Hier liggen nog veel kansen.”, aldus Luke. Nederland staat in de internationale coatingindustrie erg goed op de kaart.

Pol Coatings probeert zich uniek in de markt te plaatsen: de meeste coatings zijn nog op basis van oplosmiddelen als terpetine, maar dat is slecht voor de consument. De dampen die consumenten inademen tijdens het verwerken zijn schadelijk. Bij watergedragen coatings is dit niet het geval. Pol Coatings is trots met hun producten een positieve verandering in de coating- en verfindustrie te brengen en kijken de aankomende jaren met vertrouwen tegemoet.

Geschreven door: Polcoatings

Bent u op zoek naar een product voor een specifieke toepassing of wilt u meer informatie?