Proces

Onze R&D afdeling is door haar brede technische kennis in staat om sterke producten te ontwikkelen met een goede focus op de verwerking. Vanuit de eisen uit de praktijk wordt een product doorontwikkeld tot een sterk product. Alles wordt  in ons laboratorium uitvoerig getest alvorens dit geproduceerd kan worden. Wij denken daarbij continue aan de verwerker en het beoogde duurzame eindresultaat. Wij zorgen dat de nieuwste technologische ontwikkelingen in de toekomst mee worden genomen. Elk product wordt na het productieproces in ons laboratorium getest om een consistente kwaliteit te waarborgen. Regelmatig testen wij ook zelf onze producten in de praktijk om eventuele verbeteringen of aanvullingen mee te kunnen nemen. Onze specialisten beschikken over een brede praktijkkennis en kunnen u daarom ook goed ondersteunen.

Werkwijze

Onze stappen tot succes

Ontwikkeling

Een product ontwikkelen is soms een langdurig proces. Wij kijken kritisch naar de gewenste toepassingen en eigenschappen. Op ons eigen laboratorium en door middel van een gedegen DoE (Design of Experiments) leidt dit tot een optimaal afgestemd receptuur wat verder getest zal worden in een praktijksituatie.

Productie

Na ontwikkeling van een fabrieksklaar receptuur wordt een eerste pilot productie uitgevoerd. Ons R&D team is hier nauw bij betrokken om het proces te optimaliseren en goed af te stemmen met onze productiemedewerkers. Het productieproces wordt hierna vrijgegeven.

Ondersteuning

Wij kennen onze eigen producten goed en geven graag ondersteuning bij de vragen uit de praktijk. Wij beschikken over veel praktijkervaring en testen onze producten zelf. Maar ook voor diverse andere onderwerpen zoals productiemogelijkheden, regelgevingen, labels, etc. staan wij voor u klaar.

Historie

Na bij diverse bedrijven in de coating industrie gewerkt te hebben, begon  Frank Pol in 2017 in een kleine schuur in Twello met de ontwikkeling van zijn eigen 2K waterbasis coating producten. Gedreven en overtuigd vooruitstrevende producten te maken, werkte hij dag en nacht aan verschillende formuleringen en testte dit in verschillende praktijksituaties. Hieruit volgde een zeer kleinschalige en creatieve éénmans-productie. Deze producten hadden succes en al snel ontstond daarbij een vaste klantenkring. Door extra banen buiten het bedrijf kon Pol maximaal investeren in verdere opbouw van het bedrijf. Dit leidde tot een volwaardige productielocatie met laboratorium in hetzelfde dorp. Dit werd in de opvolgende jaren uitgebreid met grotere productie machines en laboratorium apparatuur. In 2022 leidde dit tot de introductie van broer Luke Pol om commerciële activiteiten verder aan te pakken, waarbij Frank Pol zich blijft focussen op de technische kant van het familiebedrijf. Sindsdien werken de broers samen aan de verdere toekomst en ontwikkeling van duurzame coating producten.

Twee componenten
coatings op waterbasis.

Vriendelijk voor de verwerker
Vriendelijk voor het milieu

 

Duurzame productie

 

In-house ontwikkeling en productie

 

Bent u op zoek naar een product voor een specifieke toepassing of wilt u meer informatie?